beleggerswebs

Slogan van je site

Investeren in CFD (contract for difference)

Investeerders die beleggen in contract for differences (contracten voor verschil), ook bekend als CFD, vinden het niet erg aanzienlijke risico’s te nemen. Bij dit contract for difference wordt in de meeste gevallen een hefboom gehanteerd waardoor de inzet wordt verhoogd en vergroot. Bij CFD’s kun je zowel uitgaan op stijgende koersen als op dalende koersen en dus ook winst maken bij dalende koersen. In het geval van een 1:10 hefboom kan de trader in kwestie bijvoorbeeld voor elke euro een positie van tien euro plaatsen en veel winst boeken. CFD traden kent echter één groot risico. En dat is dat de koers niet overeenkomt met de verwachting en als dat het geval is kan de trader de volledige investering kwijtraken. Het is in Nederland niet mogelijk om onder de nul uit te komen met een CFD contract, maar het kan wel resulteren dat je je gehele inleg ziet verdampen bij de broker. De belegging in contract for difference kan veel winst opleveren, maar kent zeker ook de nodige risico’s.

Kun je zelf beleggen?

Misschien is het zo dat je twijfelt tussen zelf beleggen of je geld te laten beleggen door de bank. Daarover moeten we eerlijk zijn, net als vrijwel alle beleggingsdeskundigen en veel particuliere beleggers. Wil je echt verdienen aan beleggen, is het niet aan te raden om je geld in een fonds te stoppen van een vermogensbeheerder. Het meeste geld blijft achter bij de bank en bankiers rekenen hoge bedragen, waardoor er aan het einde van de rit maar weinig bij jou terecht zal komen. Beleg lekker zelf je geld en neem alle tijd om dit onder de knie te krijgen. Beleg bijvoorbeeld je eerste 100 euro en zie wat er gebeurt als je in fondsen en aandelen handelt. Zo houd je controle over de fondsen die je koopt en heb je er zelf profijt van.

Risico bij beleggen

Zoals gezegd loop je bij elke vorm van beleggen risico loopt. Hierbij laten we tal van risicovollere beleggingsinstrumenten nog buiten beschouwing, omdat we die niet geschikt vinden voor beginners. Het minste risico loop je bij beleggen in dividend, maar geoefende beleggers kunnen ook risico’s van andere producten redelijk in kunnen schatten. Bij andere beleggingen is er altijd het risico dat je inleg vermindert. Al je geld verliezen kan alleen als een fonds verdwijnt omdat een bedrijf dichtgaat. Zoiets zie je vaak wel aankomen. In dat geval is het risico op die manier in te kaderen en buiten te sluiten. Toch luidt ons advies om alleen je geld te investeren dat je kunt missen en met jezelf afspraken te maken over de limiet.

Beleggen voor beginners

Ga jij beginnen met beleggen?

Beleggen is voor beginners een mooie stap. Beleggen kan voor beginners behoorlijk complex lijken en aardig wat vragen oproepen. Zodoende schrikt beleggen ook veel mensen af en dat is helemaal niet nodig, want beleggen is niet ingewikkeld en het hoeft ook weinig risico’s te hebben. Aan de hand van dit artikel leggen we je uit wat beleggen voor beginners inhoudt en helpen we je om succesvol de eerste stappen te zetten in het wereldje van de beurs. We beginnen met je te vertellen wat beleggen is, benoemen dan de redenen van beleggen voor beginners, bekende vormen van beleggen en de risico’s die daarmee gepaard gaan en hopen je zo van alle info te voorzien zodat jij ook met enthousiasme met beleggen kunt beginnen.

Waarom beleggen?

Waarom starten met beleggen is een belangrijke vraag die je zelf moet kunnen beantwoorden voordat je echt kan beginnen met beleggen. Mensen hebben allerlei redenen om met beleggen te starten. Het kan zijn dat ze geld over hebben en beleggen als iets nieuws zien, maar het kan ook dat men geen genoegen meer wil nemen met de lage rentes die banken over spaargeld bieden. Veel mensen willen investeren op de beurs om er veel winst uit te slaan. Wie goed handelt en zich goed inleest kan zeker veel winst maken, bijvoorbeeld door te investeren in hoog dividend aandelen uit Amerika. Wat jouw persoonlijk doel ook is, bij elk motief om te beleggen past een bepaalde vorm van beleggen. Over beleggen Wanneer je begint met beleggen koop je een aandeel van een bedrijf of een plekje in een fonds van meer bedrijven. Je koopt dan voor een stukje vermogen een stukje van een bedrijf of fonds en vervolgens is het tijd om te hopen dat de koers gaat stijgen. Zodra de koers stijgt, heeft dat direct effect op jouw investering. Maar als de koers daalt, dan zal jouw geïnvesteerd vermogen ook zakken. Dit zal je vanzelf aan gaan voelen en je zal bekend en vertrouwd raken met goede dagen op de beurs en slechte dagen. Beleggen voor beginners spitsen we toe in diverse varianten en bij elk van die vormen komt een andere manier van aanpak kijken. Maar ook het te nemen risico verschilt van handelswijze tot aanpak en vorm tot vorm.

Varianten van beleggen

Wil je succesvol beginnen met beleggen zijn deze vier beleggingsvormen een aanrader: dividendbeleggen, daytrading, penny stocks en beleggen op koerswinst. Het minste risico loop je bij dividendbeleggen, omdat de koersen hierbij niet veel uitmaken en je vooral je dividend wil binnen halen. Aandelen met dividend zijn geliefd, want ze kunnen zorgen voor een terugkerend maandelijks inkomen. Koerswinsten kun je als doel hebben als je aandelen laag koopt en hoog je aandelen verkoopt. De techniek die erbij hoort moet je jezelf zien eigen te maken door het te doen en erover te blijven leren. Daytrading is al wat risicovoller, omdat je inspeelt op koersverschillen en winst maakt als je veel geld inzet. Penny stocks beleggen is ook wat risicovoller, maar kunnen je een goed rendement leveren. Bij penny stocks beleg je in aandelen die heel goedkoop zijn en daardoor heel erg fluctueren gedurende korte momenten.